Övrigt

Resa med djur
Ska du resa utomlands med din hund eller katt hjälper vi dig med EU-pass, vaccinering mot rabies och avmaskning. Kontrollera noga vad som gäller till det land ni ska resa!

OBS! Efter rabiesvaccinering måste det gå minst 21 dagar efter grundvaccinering innan djuret får lämna Sverige.

Ofta krävs avmaskning, ibland både inför resa och i utlandet innan djuret far hem till Sverige igen. Regler för detta ändras relativt ofta, vi rekommenderar därför att alltid kolla med Jordbruksverket om aktuella regler för just det land du ska resa till.

Avmaskning inför resa
Inför inresa till Finland och Norge så behöver hunden avmaskas mot dvärgbandmask. Detta måste ske 1-5 dygn innan inresa. Avmaskningen behöver ske på en veterinärklinik och veterinären ska skriva in det i hundens pass.

Sista vilan
Då ditt djur mår dåligt vid obotlig sjukdom eller har drabbats av ålderskrämpor med kraftigt försämrad livskvalitet finns möjligheten att låta djuret somna in.

Att skiljas från sitt älskade djur är ett stort beslut som kan vara svårt att fatta. Vi hjälper dig gärna med ett samtal per telefon eller ett besök på kliniken för bedömning av ditt djurs hälsotillstånd. I den händelse det är dags för ditt djur att somna ordnar vi ett värdigt slut hos oss.

Om Du så önskar tar vi hand om ditt djur efter avlivningen. Du kan då välja mellan vanlig kremering då ditt djur kremeras med andra djur och askan myllas i jorden eller separat kremering. Separat kremering är förenat med en extra avgift. Du får då efter 10-14 dagar hämta askan i en pappurna på kliniken (eller alternativt av trä eller keramik).

GDPR  SMÅDJURSKLINIKEN I ASKERSUND

Enligt journalföringslagen 2009:302 (SVF 2016:148) måste vi behandla personuppgifter om dig i samband med journalföring av ditt djur. Journaler skall i dagsläget sparas i fem år. Därefter lagrar vi uppgifterna i 10 år efter djurets senaste besök för att upprätthålla god djurhälsovård och kundvård. Detta eftersom vårt behov av dokumentation m.m. väger tyngre än ditt behov av integritet för dina uppgifter i detta fall.

Även för bokföringen måste uppgifterna lagras i minst 7 år.

Personuppgifterna används för att tillhandahålla våra tjänster (inklusive kontokortshantering, direktregleringar och receptförskrivning).

Uppgifterna kan även komma att användas till att skicka påminnelser om vaccinationer samt nyhetsbrev och andra erbjudanden till dig MEN detta kan du tacka nej till.

De personuppgifter vi behöver är: Namn, Fullständig adress, Telefonnummer, personnummer eventuellt e-postadress

Från den 25 maj 2018 träder den nya Allmänna Dataskyddsförordningen, GDPR, i kraft. Den ska skydda dina personuppgifter och vi har anpassat vår klinik för att följa dessa nya regler.

Du kan när som helst begära utdrag om vilka uppgifter vi har om dig. Du har även rätt att begära att vi rättar felaktiga uppgifter. Dessutom har du efter att tiden för lagring enligt journallagringslagen löpt ut rätt att ifrågasätta intresseavvägningen som grund för behandlingen.

Vi lämnar ut uppgifterna till försäkringsbolag/andra kliniker vid remittering etc.

Om du har frågor eller synpunkter på hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta personuppgiftsansvarig Eva Holmér på info@smadjurskliniken.nu

Som kund har du alltid rätt att klaga till Datainspektionen (som kommer att byta namn till Integritetsmyndigheten) om man anser att något inte sköts korrekt.

FÖR TIDSBOKNING
0583-60013

PÅSK: Skärtorsdag öppet 8:30-15:00 OBS!

Mån 8:30-15:00

Tis 8:30 – 15:00

Ons 8:30-15:00

Torsd 13:00- 17:00

Drop-in vacc vissa torsdagar 16:30-18:00

Fre Stängt

Rulla till toppen
Scroll to Top