Besiktning och ID-märkning

Besiktning innebär en hälsokoll av ditt djur. Vi utför:
– besiktning av valpar och kattungar före leverans
– besiktning för ägarbyte eller försäkring (många försäkringsbolaget kräver ofta ett besiktningsintyg, kolla med ditt bolag!)
– seniorbesiktning, en hälsokoll av din äldre hund eller katt, inklusive blodprover och en noggrann klinisk undersökning.
– allmän besiktning, en hälsokoll av ditt djur i förebyggande syfte oavsett ålder

ID-märkning på hund görs genom chipmärkning. Det är lag på att alla hundar ska chipmärkas och det görs före försäljning.

ID-märkning på katt görs antingen med chip eller med örontatuering. Även om det än så länge inte är lag på att ID-märka katter rekommenderas att göra det. Om din katt av någon anledning kommer på avvägar finns det då möjlighet att spåra rätt ägare.

Chipmärkning kan göras på vaket djur, medan örontatuering görs efter giva av lugnande och smärtstillande medel. Örontatuering utförs oftast i samband med kastrering när djuret ända är sövt.
– tandsten

Bor du i Laxå, Kumla, Örebro eller Hallsberg med omnejd och har ett djur som är i behov av ID-märkning, besiktning eller undersökning? Ring eller ta bilen till oss på Askersunds smådjursklinik så hjälper vi er!

Rulla till toppen
Scroll to Top